Aşure Nasıl Yapılır |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure Nasıl Yapılıraşure tarifi - aşure yapımı - aşure yapılışı Malzemeler: yarım kilo buğday 6 su bardağı şeker yarım su bardağı kuru fasulye yarım su bardağı nohut 2 yemek kaşığı pirinç 2 yemek kaşığı kuş üzümü yarım çay bardağı sarı üzüm 12-14 tane kayısı 1 elma 1 portakalın suyu 1 portakalın rendesi 3-4 tane karanfil Yapılışı: Buğdayı akşamdan suyla beraber bir tencereye koyalım, kaynamaya başladığı zaman ateşten alıp kapağını kapatarak sabaha kadar bekletelim Kuru fasulye ve nohutuda akşamdan üzerine kaynar su döküp kapağını kapatarak bekletelim Kayısılarıda ortadan bölüp üzerine sıcak su koyarak bekletelim Ertesi gün büyük bir tencereye buğdayı suyu ile beraber koyup kaynatalım Ayrı bir tencerede(düdüklüde olabilir) nohutla fasulyeyi pişirelim Buğdayımız yeterli yumuşaklığa gelince, süzdürdüğümüz nohut ve kuru fasulyeyi ilave edelim Pirincimizi yıkayıp koyalım Kayısılarıda suyu ile beraber koyalım Elmayı doğrayıp koyalım Portakal suyu ve rendesinide ilave edelim Üzümlerimizi ve karanfilide koyalım Şekerimizide koyup biraz daha kaynatarak ateşten alalım Sıcakken kaselere koyalım Ilınınca üzerini istediğimiz malzemelerle süsleyelim |
|