Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cümbüş, tatlısı

Cümbüş Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cümbüş Tatlısı




Malzemeler

1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kiraz şekerlemesi
50 gram yeşil incir reçeli tanesi
1 su bardağı kuru üzüm
2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
iki buçuk su bardağından bir parmak eksik un
Bir tutam kabartma tozu
Şerbeti için:
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı


ÖNCELiKLE şerbeti hazırlayın Bunun için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Limon suyunu ilave edip tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın Diğer tarafta derin bir kaba küp şeklinde doğranmış kayısı, kiraz şekerlemesi, doğranmış incir reçeli, kuruüzüm, rendelenmiş portakal kabuğu ve 2 su bardağı tozşekeri boşaltın Tüm malzemeyi harmanlayın içine çırpıimış yumurta, un ve bir tutam kabartma tozunu ekleyip, karıştırın Boza kıvamına gelen karışımı yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabına boşaltın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin Piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine ılınmış şerbeti gezdirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın


R

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.