Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
badem, kavrulmuş

Kavrulmuş Badem

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavrulmuş Badem



tatlı tarifleri - kavrulmuş badem tatlısı

200gr kabuklu badem, 200gr toz şeker, bir paket vanilin, çay kaşığı ucuyla tarçın, 100ml su


1 Şeker, vanilin, tarçın ve suyu teflon tavada kaynatın Fokurdamaya başlayınca bademleri ekleyin ve karıştırmaya başlayın

2 Tahta kaşıkla karıştırın, karıştırın, karıştırın…

3 Şerbet kurumaya başlayana dek, yani kum veya iri taneli tuz gibi olana kadar karıştırın

4 Siz halen karıştırmaya devam ederken kristalleşen şeker yavaş yavaş tekrar erimeye başlayacak Bademler de ince, parlak kahverengi bir tabakayla kaplanacaklar Bu aşamadan sonra istediğiniz an ateşten alabilirsiniz Fakat dikkat edin; karamel yanıp, bademlerin tadını acılaştırmasın

5 Bademleri ateşten alır almaz pişirme kağıdının üzerine yayın ve çatal yardımıyla birbirinden ayırın Çok sıcak oluyorlar, elinizle dokunmayın, hele sakın tadı nasıl oldu diye ağzınıza atmayın! Ilıklaşana kadar bekletin

(Pişirme kağıdının üzerini katı yağla yağlayabilirsiniz)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.