Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
höşmerim

Höşmerim

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Höşmerim



Anadolu'nun pek çok ilinde karşımıza çıkan Hoşmerim tatlısı, Konya'da biraz farklı hazırlanıyor Genel olarak üzerine pudraşeker serpilerek sunulduğu gibi bir sıra bal ve bir sıra kaymak eklenerek de servis yapılıyor Lokantalarda çekilmiş hindistancevizi ile süslüyorlar


Malzemeler:


200 gr kaymak

1 su bardağı su

Aldığı kadar un
Süsleme için:
Çekilmiş antepfıstığı

Hazırlanışı:
* Kaymağı bir tavaya alın Unu ilave edip kısık ateşte karıştırarak kavurun Rengi koyulaşınca 1 bardak su ekleyip kapağını kapatın Tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin

* Tahta kaşıkla üzerine bastırıp alt kısmını kızartın Ters çevirerek servis tabağına alın Kaşıkla üzerini şekillendirin Ortasına antepfıstığı ekleyip ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.