Malzemeler :
l kg kırmızı üzüm pekmezi - 2-3 kaşık un - süt
Hazırlanışı :
Saplarından ayıklanan ve iyice yıkanan üzümler, kaynayan suda haşlanır Süzgeçten süzülür ve kaşık yardımı ile iyi-(Terbiyeden-Yoksunum)-ce ezilerek, geçmesi sağlanır Kıvamının koyuluğuna göre az su İla-(Terbiyeden-Yoksunum)-ve edilir Buğday unu konularak, iyice karıştırılır Altı yanmamasına , un iyice ezilmeli ve pürtük pürtük olmamasına dikkat edilir Sonra ateş üzerinde devamlı karıştırılarak koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Üzüm çok ekşi ise bir miktar şeker ilave edilir(Aynı işlem üzüm pekmezi içinde yapılır) Çukur bir cam kaba dökülür Soğuduktan sonra üzerine arzu-(Terbiyeden-Yoksunum)-ya göre bol soğuk süt veya hindistan cevizi ile servis yapılır Ancak samaksa süt ile daha lezzetli olur GERİ
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.