Nevzine |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
NevzineGereçler: 250 gram(1 paket)margarin, 2yemek kasigi sivi yag, 2yemek kasigi yogurt, 2yumurta, 1su bardagi ceviz, 1su bardagi findik, 1 paket kabartma tozu, alabildigince unSerbeti için 4 su bardagi su, 4subardagi seker, 5-6 damla limon suyu Yapılışı: Yumusatilmis margarin, sivi yag, yumurta, yogurt, kabartma tozu katilmis un karistirilarak kulak memesinden biraz sertçe hamur yogurulur iri dövülmüs ceviz ve findik da hamura iyice yedirilir40 cm çapinda yaglanmis tepsiye elle iyice bastirilir ,üzeri düzlenir Baklava modeli kesilir Orta isili firinda iyice kizarana kadar1/2Saat civarinda kizartilir Tatliya baslamadan önce seker ve su atese konur5 dakika kaynatilir Limon suyu eklenir,atesten indirilir ve sogutulur Firindan çikan tatli 10 dakika bekletilir Soguk serbet gezdirilerek dökülür5-6saatte ancak serbetini çekiyor Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): Tatliyi bayram tatlisi olarak bir gün önceden yapabilirsiniz Afiyet olsun |
|