![]() |
Sarı Alevler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarı AlevlerMalzemeler : Pastası için: 12 yemek kaşığı (180 gr) tuzsuz tereyağ ya da margarin 3 adet yumurta sarısı Yarım su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı su Mereng için: 5 adet yumurtanın akı 1 + ¾ su bardağı (300 gr) toz şeker Yarım paket kabartma tozu 1/3 su bardağı (60 gr) ince dövülmüş badem 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi Hazırlanışı: Kremayı hazırlamak için orta boy bir kasede margarin ya da tereyağı tahta bir kaşıkla köpük köpük olana kadar çırpın ![]() Buzdolabına kaldırıp kullanana kadar soğutun ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ocaktan alıp sıcak şurubu çırpılmış yumurta sarılarına azar azar sürekli çırparak yedirin ![]() ![]() ![]() ![]() Fırını orta derecede ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız merengi alüminyum kağıtla kapladığınız tepsilere eşit miktarlarda boşaltıp bir bıçakla üstlerini düzelterek 20 cm çapında ve 1,5 cm kalınlığında 2 daire elde edin ![]() Merengleri fırında hafif kahverengileşene kadar pişirip ılınmaya bırakın ![]() ![]() Diğer merengi üzerine kapatın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|