![]() |
Susamlı Lokma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susamlı LokmaSusamlı Lokma Tarifi - Susamlı Lokma Yapılışı - Susamlı Lokma Nasıl Yapılır - Susamlı Lokma Malzemeleri Malzemeler: Şurup: 600 g (3,5 su bardağı) toz şeker 500 ml (2,5 su bardağı) su 1 tatlı kaşığı limon suyu Hamur: 1 paket Dr ![]() 1 yemek kaşığı sıvı yağ 350 ml (3,5 çay bardağı) ılık su 30 g (yarım çay bardağı) susam Kızartmak için: Sıvı yağ Hazırlanışı: Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın, arada karıştırarak kaynamaya bırakın ![]() 10-15 dakika daha kaynatın ![]() ![]() Un karışımını çırpma kabına alın, üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Derin bir kızartma tenceresine bolca sıvı yağ koyup orta ateşte kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haşhaşlı Lokma Hazırlamak için: Susam yerine 30 g (yarım çay bardağı) haşhaş tohumu kullanarak hazırlayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|