Hanım Bileği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hanım BileğiMALZEMESİ10 avuç un 10 yemek kaşığı erimiş tereyağı 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz ½ su bardağı ılık su Nişasta, un (açmak için) Şurubu için; 5 su bardağı şeker 5 su bardağı un 2-3 damla limon suyu şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır TARİF Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir 10 adet beze yapılır Hamurlar un ve nişasta karışımı ile ince açılır Üstüne ceviz serpilerek yufkanın 1/3ü katlanır, diğer kısmında 1/3ü üstüne katlanır Yufka ortaya doğru buruşturularak, uzunlamasına fiyonk 5 cm boyunda parmakla sıkıştırılır Bu sıkıştırılan yerlerden kesilerek her bir parça bol kızgın sıvıyağda kızartılarak servis tabağına alınır Soğuyunca üstüne ılık şerbet dökülür |
|