![]() |
Kıtırlı İrmik Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıtırlı İrmik TatlısıMalzeme - Harcı için - 10 gram Sana yağı - 5 su bardağı süt - 100 gram toz şeker (1 su bardağı 1 parmak eksik) - 100 gram irmik (1 su bardağı 1 parmak eksik) - 6 adet yumurta - 250 gram sade mısır gevreği - 1 paket vanilya - Şerbeti İçin - 2 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı su Hazırlanışı Küçük bir tencerenin içinde sütü, şekeri, irmiği ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişirip, kıvamına gelen muhallebiyi iyice soğutunuz ![]() Muhallebi soğurken bir kasenin içerisine yumurtaları kırıp , çırpınız ![]() Tamamen soğuttuğunuz muhallebinin içine çırpılmış yumurtaları karıştırarak ilave ediniz ![]() ![]() Sıvı yag ile yağladığınız fırın kabının içine mısır gevreğinin yarısını koyup, kabın her tarafına eşit bir şekilde yayınız ![]() margarini 5 eşit parçaya bölüp,(fındık tanesi kadar) mısır gevreklerinin üzerine koyunuz ![]() Daha sonra margarinli mısır gevreklerinin üzerine irmikli-yumurtalı muhallebiyi yavaşça, mısır gevreklerini fazla kaydırmadan dökünüz ![]() Muhallebinin üzerine kalan mısır gevreklerini döküp, düzeltiniz ![]() Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 25- 30 dakika pişiriniz ![]() Tatlı pişerken, küçük bir tencerede su ve şekeri kaynatıp,şerbeti hazırladıktan sonra, soğutunuz ![]() Pişen tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirip, şerbeti çektiriniz ![]() Tatlıyı isterseniz sıcak üzerine dondurma koyarak, isterseniz de soğuk olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|