Çikolatalı İrmik Helvası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı İrmik HelvasıMalzeme - 1 ½ sb irmik - 100 g Sana yağı - 1 ½ sb şeker - 3 yk kakao - 2 sb sıcak su - ½ sb iri çekilmiş fındık - sosu : 1 paket siyah çikolata - ½ çay bardağı süt - 100 g Sana yağı Hazırlanışı 1 Küçük bir kasenin içine sıcak suyu ve şekeri koyup, şeker iyice eriyene kadar karıştırın 2 Derin bir tencereye Sana yağını koyup, eritinSana yağ eriyip, kızdıktan sonra içine irmiği ekleyip, irmik pembeleşene kadar kavurun İrmik renk aldıktan sonra içine kakaoyu, iri çekilmiş fındığı ekleyip, karıştırın 3 Daha sonra içine şerbeti ekleyip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte irmik göz göz olana kadar pişirin Pişen helvayı demlendirin Demlenen helvayı iyice karıştırıp, havalandırın 4 Sosu için küçük bir tencerenin içine su koyup, kaynatın Üzerine cam bir kase otutturup,içine parçalara böldüğünüz çikolatayı koyup, eritin 5 Çikolata eridikten sonra içine oda sıcaklığında beklettiğiniz Sana yağını ve sütü koyup, karıştırın Devamlı karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin 6 Servis tabağına aldığınız kakolu helvanın üzerine çikolatlı sosu gezdirip servis edin Arzuya göre sosu ayrı olarakda servis edebilirsiniz |
|