06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı İrmik Helvası
Malzeme
- 1 ½ sb irmik
- 100 g Sana yağı
- 1 ½ sb şeker
- 3 yk kakao
- 2 sb sıcak su
- ½ sb iri çekilmiş fındık
- sosu : 1 paket siyah çikolata
- ½ çay bardağı süt
- 100 g Sana yağı
Hazırlanışı
1 Küçük bir kasenin içine sıcak suyu ve şekeri koyup, şeker iyice eriyene kadar karıştırın
2 Derin bir tencereye Sana yağını koyup, eritin Sana yağ eriyip, kızdıktan sonra içine irmiği ekleyip, irmik pembeleşene kadar kavurun İrmik renk aldıktan sonra içine kakaoyu, iri çekilmiş fındığı ekleyip, karıştırın
3 Daha sonra içine şerbeti ekleyip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte irmik göz göz olana kadar pişirin Pişen helvayı demlendirin Demlenen helvayı iyice karıştırıp, havalandırın
4 Sosu için küçük bir tencerenin içine su koyup, kaynatın Üzerine cam bir kase otutturup,içine parçalara böldüğünüz çikolatayı koyup, eritin
5 Çikolata eridikten sonra içine oda sıcaklığında beklettiğiniz Sana yağını ve sütü koyup, karıştırın Devamlı karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin
6 Servis tabağına aldığınız kakolu helvanın üzerine çikolatlı sosu gezdirip servis edin Arzuya göre sosu ayrı olarakda servis edebilirsiniz
|
|
|