![]() |
Lor Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lor BaklavasıMalzeme Hamuru için: 2 adet yumurta 7 su bardağı bisküvi unu 90 ml ![]() 125 ml ![]() 1 ![]() 250 g ![]() 60 g ![]() 1 çorba kaşığı toz tarçın Şurubu için: 1 kg ![]() 1 litre (4 su bardağı) su Hazırlanışı Yumurtaları hafifçe çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızı 180°C'ye getirip ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baklava hamurunu iki parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baklavaları fırından alıp üzerlerine soğumuş şurubu gezdirin ve kendi tepsisinde soğumaya bırakın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|