![]() |
İÇLİ TATLI |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İÇLİ TATLI![]() Malzemeler: Yarım su bardağı süt 1 yumurta 200g odasıcaklığında margarin 3,5 su bardağı un 1 paket kabartmatozu 1 tutam tuz İç malzemesi: 1,5 su bardağı ceviz içi( fındık, bağdem) 1 çay kaşığı tarçın Şerbeti: 4 Su bardağı su 4 Su bardağı şeker yarım limonun suyu Yapılışı;Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın ![]() ![]() Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın ![]() ![]() hamuru 10 dakika dinlendirin ![]() ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın ![]() ![]() ![]() ![]() önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin ![]() Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin ![]() Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır |
![]() |
![]() |
|