![]() |
Kalkandelen Şekerparesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalkandelen ŞekerparesiMalzeme : 1/2 kg ![]() 1/2 kg ![]() 1/2 kg ![]() 5 adet yumurta 1 limonun suyu Bir buçuk süt fincanı su Yapılışı : Tereyağı porselen bir kaseye konup, tahta kaşıkla döverek iyice ağartılır ![]() ![]() ![]() Hamur, kıvamını bulunca, ceviz iriliğinde parçalara bölünür ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsi kızgın fırına konur (250 C) ve orta ısıda (180 C) yarım saat kadar pişirilen şekerpare hamuru pembeleşince fırından çıkarılır ![]() Şekerpareler pişerken tencereye tozşeker ve üstünü örtüp iki parmak aşacak kadar su konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şekerpareler şurubunu iyice çekip soğuduktan sonra servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|