Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalkandelen, şekerparesi

Kalkandelen Şekerparesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalkandelen Şekerparesi



Malzeme :
1/2 kg un
1/2 kg tereyağı
1/2 kg şeker
5 adet yumurta
1 limonun suyu
Bir buçuk süt fincanı su

Yapılışı :
Tereyağı porselen bir kaseye konup, tahta kaşıkla döverek iyice ağartılır Un azar azar dökülerek tereyağına yedirilir Dört yumurtanın sarısı ile bir tam yumurta çırpıldıktan sonra yağlı hamura katılarak iyice yoğrulur
Hamur, kıvamını bulunca, ceviz iriliğinde parçalara bölünür Hamur parçaları avuç içinde yuvarlanır, hafifçe bastırılarak yassılaştırılır Sonra fırın tepsisine aralıklı bir biçimde yerleştirilir Her yassı yuvarlağın ortasına kavrulmuş bir iç fındık veya badem konur
Tepsi kızgın fırına konur (250 C) ve orta ısıda (180 C) yarım saat kadar pişirilen şekerpare hamuru pembeleşince fırından çıkarılır
Şekerpareler pişerken tencereye tozşeker ve üstünü örtüp iki parmak aşacak kadar su konur Bir limonun suyu da eklenerek tencere kaynamaya konulur Şurup kıvamını bulunca ateşten indirilip soğutulur Şekerpare fırından çıkarılır çıkarılmaz üzerine soğutulmuş şurup dökülür (Her zaman biri soğuk diğeri sıcak olmalı)
Şekerpareler şurubunu iyice çekip soğuduktan sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.