Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sacarası

Sacarası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sacarası



Malzemeler:

1 kg un
250 gr tereyağı
2 yumurta
250 gr kaymak
1 su bardağı pudraşeker
Bir tutam tuz
Süsleme için:
Çekilmiş antepfıstığı

Hazırlanışı:
* Bir tavada tereyağını eritin Unu hamur yoğurma kabına alın Yumurta, biraz su ve tuz ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Üzerine nemli bir bez örtüp hamuru dinlendirin

* Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 10 beze hazırlayın Bezelere un serpip yufka şeklinde açın Her bir bezeye birer kaşık eritilmiş tereyağı sürün Ortalarına kaymak ekleyip rulo şeklinde sarın Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dıştan içe doğru yerleştirin Kalan yağı üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Üzerine pudraşeker serpin Antepfıstığı ile süsleyip ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.