Çilekli Profiterol |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli ProfiterolProfiterol tarifleri ![]() Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı un 1 su bardağı su 55 gr tereyağı, tuzsuz 1/2 çay kaşığı tuz 3 yumurta (L boy) Yapılışı Tencereye su, tereyağı ve tuzu koyup kaynatın Kaynattıktan sonra ocaktan alıp unu ekleyin ve spatula ile hızlı hızlı karıştırın İyice karıştırdıktan sonra, ocağa alıp orta ısıda 5 dakika karıştırarak pişirin Hamuru ocaktan alıp karıştırma kabına aktarın 5 dakika soğumasını bekledikten sonra yumurtaların birini ekleyip hamur yoğurma mikseri ile veya spatula ile karıştırın, sonra ikincisini ekleyip karıştırın ve sonra 3 sünü ekleyip karıştırın Hamur sıkma torbasına geniş ağızı duyu ekleyin Hamuru, hamur sıkma torbasına aktarın ve aralarında yaklaşık 3cm aralıklar bırakarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3 cm çapında topcuklar sıkın Unutmayın hamur pişince 2 misli kabarıyor Bu arada öneli olan bu işlemleri hızlı yapmak, hamuru çok bekletmeyin![]() Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin Ve pişme süresi bittikten sonra, fırının kapağını açmadan, içerde 20 dakika kadar beklettim![]() Kreması için; 2,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti 1/2 su bardağı soğuk süt 1 kase doğranmış çilek 4-5 adet çilek, süslemek için Renkli çikolata sosu için; 160 gr beyaz çikolata 160 gr krema 1-2 damla pembe gıda boyası Yapılışı Kreması için, vanilya, kremşanti ve 1/2 su bardağı süt hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişirin Ilınınca vanilyayı ekleyip soğutun Krem şantiyi 1/2 su bardağı soğuk sütle çırpıp, soğumuş kremaya katıp iyice karıştırın Topları dilerseniz delerek, bir krema sıkacağı yardımıyla, dilerseniz de keserek bu krema ile doldurun![]() Sosu için ise krema ve çikolatayı benmari usulü eritip içine 1-2 damla dilediğiniz rengi elde edene kadar katıp karştırın Ben sosu servisten 2-3 saat önce döküyorum Korkmayın hamur yumuşamıyor![]() Afiyet olsun ! |
|
|
|