![]() |
Peynirli Kadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli KadayıfPeynirli Kadayıf Tatlısı - Peynirli Kadayıf Nasıl Yapılır - Urfa Peynirli Kadayıfın Yapılışı Malzemeler: 1,5 kilogram kadayıf teli 1 kilogram taze urfa peyniri 1 kilogram şeker 1/2 su bardağı gün pekmezi Yapılışı: Peynirler yıkanır ince ince doğranır ![]() Bez üzerine alınarak suyu alınır ![]() Kadayıf teli elle çekile çekile ufalanması sağlanır ![]() Tepsi yağlanır, kadayıf teli ikiye bölünerek yarısı tepsinin dibine serilir, peynirler ince aralıklarla telin üzerine dizilir, ikinci yarısı da tepsiye konup elle bas tırılarak ezilir ![]() Muhtelif yerlerine sade yağ gezdirilir ![]() Pekmez hafif sulandırılarak kadayıfın üzerine konur ![]() Ocaktan etrafına yağ vererek çevire çevire pişirilir ![]() Tepsi tutulup diğer yarısı çevrilir ![]() Şeker, 2 su bardağı su ile ocağa konur kaynayınca limon sıkılarak ocaktan alınır ![]() Sıcakken soğumuş kadayıfa dökülüp servis yapılır ![]() Şurup sıcak ise kadayıf soğuk olmalıdır ![]() Aksi takdirde hamurlaşır ![]() Not: Üst kısmının iyi kızarması için pekmez kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|