![]() |
Ayvalı Panna Cotta (İtalyan Pudingi) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayvalı Panna Cotta (İtalyan Pudingi)MALZEMELER 125 gram krema 175 gram pudra şeker 2 adet jelatin Ayva Salatası için: 2 adet ayva yarım limon suyu yarım limon kabuğu rendesi yarım su bardağı şeker 1 fincan maraskino likörü HAZIRLANIŞI Öncelikle krema, pudra şekeri ve jelatin karıştırılarak, bir taşım kaynatacağız ve küçük krem karamel kalıplarının içini streçle kaplayıp, karışımımızı bu kalıplara doldurucağız ![]() ![]() Bu arada biz, 2 adet ayvanın kabukları soyalım ve ayvaları küp küp doğrayalım ![]() Üzerine limon suyu, toz şeker ve likörü döküp, limon kabuğu rendesini serpiştirelim ![]() Servis tabağının etrafına ayva salatasını bir simit şeklinde dizelim ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|