![]() |
Jöle Sopranolar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jöle SopranolarMALZEMELER 5 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 2 adet limon kabuğu rendesi 1 paket toz çilekli veya ahududu jöle Meyve harcı için: 2 adet şeftali 2 adet orta boy tatlı elma 15-20 adet çilek veya 2 adet muz (Ya da sizin damak zevkinize kalmış herhangi bir çeşit meyve olabilir) Süslemek için: 8-10 top vanilyalı dondurma HAZIRLANIŞI Orta boy bir tencerenin içine su, toz şeker, limon kabuğu rendesini koyalım ve orta dereceli ateşin üzerine oturtalım ![]() Öte yandan meyvelerimizi soyup, minik kuşbaşı et formunda küp küp doğrayalım ![]() ![]() Bir taraftan da ortası delik kek kalıbını ya da ortası delik olmayan ama mutlaka kelepçeli olan bir kek kalıbını ortaya çıkaralım ![]() ![]() Bu arada ocaktaki şekerli suya bakalım ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra üzerine biraz ılıklaşmış jöleyi boşaltıp, buzdolabına donmaya bırakalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|