![]() |
Vejeteryan Kayılısı Pay |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejeteryan Kayılısı PayVejeteryan Kayılısı Pay Tarifi - Vejeteryan Kayılısı Pay Yapılışı 8 kişilik Malzemesi 1 su bardağı un 1 su bardağı kepekli un 12 kayısı 4 yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay bardağı tozşeker 1 çay bardağı çekilmiş ceviz 2 çay kaşığı haşhaş tohumu 1 limon kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu 1 çorba kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı Tereyağı, tozşeker, ceviz, un ve kepekli unu bir kaseye alıp krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın ![]() Sıvıyağı azar azar ilave edin ![]() Yumurtaları ekleyip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpın ![]() Haşhaş ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın ![]() Kayısıları yıkayıp süzün ![]() Çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin ![]() Kayısı ve kabartma tozunu hazırladığınız hamura ilave edip harmanlayın ![]() 22 santim çapındaki fırın kalıbını yağlayıp un serpin ve hamuru içine boşaltın ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin ![]() Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|