Vejetaryen Sultan Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Sultan TatlısıVejeteryan Sultan Tatlısı Tarifi - Vejeteryan Sultan Tatlısı Yapılışı 1/2 kg kuru Türk kayısısı 1 bardak su 1 bardak şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 bardak kremşanti veya kaymak Kayısıları yıkayıp şeker ve limon suyu ile yumuşayana kadar kaynatın ![]() İyice piştiklerinde yarım bardaklık kalın bir şurup kalmalı tencerede ![]() Kayısıları alıp, içlerini kaymak veya iyice çırpılmış kremşanti ile doldurun ve dolaba koyun ![]() İsterseniz kek dilimlerinin üstüne koyarak veya kendi başına öylece servis yapın ![]() Bu tatlı Türk sultanlarının kahvaltıda veya öğün aralarında yedikleri tatlıdır ![]() Vejetaryan Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı |
|
|
|