Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, portakallı

Portakallı Baklava

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Baklava



Portakallı baklava - Portakal Tatlıları







MALZEMELER



20 adet hazır baklava hamuru

150 gr toz fıstık

2 adet portakal

4 bardak şeker

3 bardak su

200 gr tereyağı



YAPILIŞI



Öncelikle portakallar kabukları ile beraber küçük küçük doğranarak kaynar suda bir taşım kaynatılarak suyu süzülür Bir bardak şeker eklenerek 20 dakika kadar pişirilir Baklava hamurlarının üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek yufkalar ikişer ikişer ayrılır Yufkaların üzerine toz fıstık serpilir ve portakallı içten yayılır Bir merdaneye sarılan yufkalar büzülerek fırın tepsisine yerleştirilir 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir Diğer yandan 3 bardak şeker 3 bardak su ile kaynatılarak şurubumuz ılıtılır Fırından çıkan baklavamızın üzerine şurubumuz ılık olarak dökülür ve 15 dakika kadar çektirildikten sonra servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.