![]() |
Tahin Helvalı Yufka |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tahin Helvalı YufkaMALZEMELER 2 adet hazır yufka 3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş-ılıtılmış) İçinin harcı için gerekli olan malzemeler: 100 gr tahin helvası (kakaolu veya sade olabilir) Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi HAZIRLANIŞI Mutfak tezgahının üzerine hazır yufkayı yayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tarafta tahin helvasını derin bir kase içinde çatalla ezip, içine çekilmiş ceviz içini ekleyip, iyice karıştıralım ![]() Daha sonra bu iç harcını yufkaların üzerine, her tarafına gelecek şekilde serpiştirelim ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece bir dosya kağıdı büyüklüğünde zarf elde etmiş olacağız ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerlerine; 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile 1 yemek kaşığı kakao tozunu harmanlayıp bir çay süzgecinin içine koyup böylece serpiştirebilirsiniz ![]() Tatlımız servise hazırdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|