![]() |
Mihmandar tatlısı - Denenmiş tarifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mihmandar tatlısı - Denenmiş tarifler[B]Arife gecesi yaptığım çok kolay ve lezzetli bir tatlı en acemi olanlar bile rahatlıkla yapabilir adını da ben koydum ![]() kolaylığı ve ters oranlı lezzeti ile alışkanlık yapacak bir tat ![]() [IMG] ![]() MALZEMELER(Listenin uzunluğu sizi korkutmasın) HAMURU ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 250GR ![]() 1 su b ![]() 1 su b ![]() 1 paket kabartma tozu 1 yumurta 1 kğ un yada alabildiğince un ŞERBETİ ![]() ![]() ![]() ![]() 3 su b ![]() 3 su b ![]() kaynatılacak ateşten almadan önce varsa 2-3 damla limon sıkılacak İÇİ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1,5 Su b ![]() 3 çorba kaşığı şeker YAPILIŞI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yağ,yoğurt,margarin,yumurta elle karıştırılır unun içine karbonat eklenir ve karışıma ilave edilir yumuşak kıvamda hamur elde edilir (poğaça hamuru gibi) 10 parçaya bölünür ![]() hamur parçaları (bezeler) elle açılarak dört parmak genişliğinde tepsinizin uzunluğu kadar parçalar elde edilir ceviz şeker karışımı uzunlamasına hamurun kenarına konularak uzunca bir rulo oluşturulur ve rulolar yağlanmış tepsiye dizilir bu işlem tüm hamura uygulanır ![]() fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir ve hazırlanan soğuk şerbet üzerine dökülür ![]() servis yapmadan önce ikişer parmak genişliğinde (3cm) kesilir ![]() aiyet olsuuun ![]() |
![]() |
![]() |
|