![]() |
Helva Dondurması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Helva DondurmasıMalzemeler • 1,5 su bardağı ceviz içi • 1 su bardağı eritilmiş margarin • 1 çorba kaşığı toz şeker • Yarım kilo tahin helva • 1 ![]() • 1 ![]() • 1 kutu kremşanti Sosu için • 1 ![]() • 1 çorba kaşığı tozşeker • 2 tatlı kaşığı nişasta Yapılışı Betibör bisküviler toz haline gelene kadar rondodan geçirilir ![]() 1 kaşık şekerle beraber yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Bisküvilerin üzerine dökülür iyice yayılır ![]() ![]() Servise yakın bir zamanda sosu hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine frambuazlı sos dökülür ve ceviz içi serpilerek servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|