Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pelte, portakallı

Portakallı Pelte

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Pelte



MALZEMELER


1 kilo sıkmalık portakal

buğday nişastası

şeker

200 gr tatlı badem


HAZIRLANIŞI


Portakallar yıkandıktan sonar düzgün bir şekilde ortadan ikiye bölünür ve şekilleri bozulmadan suları sıkılır, bir tencereye konur Bu işlem elektrikli bir limon sıkacağı ya da elle yapılabilirÖnemli olan portakalların kabuklarının dağılmamasıdır


Tenceredeki portakal suyuna portakal başına tepeleme bir tatlı kaşığı buğday nişastası ve iki tatlı kaşığı şeker (portakal başına) ilave edilir Ağır ateşte karıştırılır, kaynamaya başladığında ateşin altı kapatılır Bir iki defada böyle çevrildikten sonar portakalların içine doldurulur Diğer tarafta 2-3 dakika haşlanan ve kabukları soyulan bademler, peltenin üzerine konulur


Not: Bademler, portakalların dibine konulup, üzerine pelte de dökülebilir Portakalların servis tabağında düzgün durması için altları çok hafifçe bir bıçak yardımı ile düzeltilebilir





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.