Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bıçak, tatlısı, türkmen

Türkmen Bıçak Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türkmen Bıçak Tatlısı



MALZEMELER


-1 Paket Margarin

-2 Su Bardağı Süt

-3 Su Barağı Un

-1 Adet Yumurta

Şerbet İçin:

-500 gr Şeker

-1,5 Su Bardağı Su

-1/2 Limonun Suyu


HAZIRLANIŞI


Önce şerbeti hazırlayınBunun için şeker ve 15 su bardağı suyu kaynatınLimon suyunu ilave edin

Derin bir kapta margarini eritin Sütü ekleyin Kaynadıktan sonra altını kapatınUnu azar azar ekleyinSürekli karıştırarak hamur yapın Hamur ılınınca,yumurtayı ekleyin İyice yoğurunHamuru fırın kabına yayın Elinizle düzeltinBıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirinFırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin 4 saat dinlendirip, servis yapın

AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.