Elmalı Baklava |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı BaklavaMALZEMESİ Hamuru İçin; 1 bardak nişasta 8 yemek kaşığı tereyağ 5 bardak un 1 çay bardağı sıvıyağ 3 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı süt İçi İçin; 6 adet Amasya elması 2 adet dövülmüş ceviz içi 1 tatlı kaşığı tarçın Şerbeti için; 3 bardak toz şeker 4 bardak su 1 çay kaşığı limon suyu TARİF Hamuru tutmak için 5 bardak unu bir yoğurma kabına dökün Ortasını havuz gibi açın İçine yumurta, tuz, sıvıyağ, yoğurt ve sütü karıştırıp kulak memesi yumuşaklığı kıvamına getirin 30 dakika bekletin 3 bardak toz şekeri 4 bardak suyla 15 dakika kaynatın Limon suyunu içine atıp ocağın altını kapatıp soğumasını bekleyin 6 adet Amasya elmasının kabuklarını soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyin Üzerine 1 bardak şeker atıp tencerede elmaları 15 dakika pişirin İçine cevizleri ve tarçını atıp 2-3 dakika hep beraber pişirin Soğuması için kenarda bekletin Hamurları 30 adet ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak 30 adet beze yapın Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde, nişasta yordımıyla açın 30 adet kahve fincanı büyüklüğündeki hamuru 10'ar adet olarak her hamur katını yağlayarak üst üste koyun 3 adet 10'ar yaprak kuleleri yapın Baklava tepsisini yağlayın 10 adet üst üste yufkayı fırın tepsisi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin Kaşığın ucu ile iç kısmını da yağlayın 3'e ayırdığınız elmalı içten yağlanmış yufkanın her tarafına yayın Bilek kalınlığında rulo haline getirin Diğer 10'luk hamurları da aynı şekilde sardıktan sonra tepsiye dizin Tepsinin içinde ruloları 7-8 santim büyüklüğünde yanyana kesin Üzerine kalan tereyağı tekrar dökün Üstü pempeleşince çıkartıp önceden soğutulmuş şurubu üstüne dökün |
|