Gelin Dili |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin DiliMalzemeler Aldığı kadar un Kabartma tozu 1,5 çorba kaşığı irmik 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 Pk sanayağ 1 çay bardağı şeker 2 yumurta (1nin sarısı üstüne) Şerbeti : 3,5 su bardağı şeker Çeyrek limon suyu 3,5 Su bardağı su Hazırlanma Şekli Bir yumurtanın sarısı ayrılır Diğer malzemelerle ele yapışmayacak şekilde katı olmayan bir hamur yapılır Yağlanmış tepsiye yuvarlak yada elips şeklinde şekil verilerek dizilir Üzeri çatalla çizilir ve yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir Hamur pişmeye başlarken diğer yandan şerbeti hazırlanıp pişirilir Bir tarafa ılınması için bırakılır Hamurlar piştikten sonra fırından çıkartılarak üzerinin buharı geçinceye kadar bekletilir ve ılık şerbet üzerine dökülür |
|