Kızartma Güllaç |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızartma GüllaçMalzemeler * 10 çorba kaşığı tereyağı * 3 adet yumurta * 2 su bardağı fındık (ince çekilmiş) * 1 su bardağı gül suyu * 1 su bardağı su * 10 kat güllaç * 2 su bardağı süt * 1 su bardağı toz şeker Tarifin Detayları Kategori : Osmanlı Mutfağı Hazırlanma Şekli Güllaçları birer birer gülsuyu ve su karışımı ile ıslatıp ikiye katlayın Üzerine çekilmiş fındığı serpin Rulo biçiminde sarın Bütün yaprakları bu biçimde hazırlayın Çırpılmış yumurtayı kaba koyun Tereyağını eritin yağ kızınca rulo biçimdeki güllaçları yumurtaya bulayıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın havlu kağıt üzerinde yağını aldırın Derin bir tepsiye dizin Şekerle sütü kaynatın Şurup hazırlayın Kıvama gelince az soğusun Güllaçların üstüne dükün Şurubu çekene kadar bırakın Güllaçlar şurubu çekince tabaklara aktarıp servis yapın |
|