Kestane Pudingi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestane PudingiMALZEMELER ½ kg kestane şekerlemesi 3 fincan toz şeker 100 gr rendelenmiş sütlü çikolata 1 paket vanilya 1 bardak krema YAPILIŞ TARİFİ Kestane şekerlemesi ezilerek püre haline getirilir ve porselen bir kaseye konur Şeker, vanilya, rendelenmiş çikolata serpilerek kestane püresine katılır Karıştırarak birbirine iyice yedirilir Diğer tarafta krema çırpılarak köpürtülür, sonra bundan kaşık kaşık alınarak kestaneli karışıma katılıp yedirilir Sonra karışım daha önceden ıslatılmış bir puding kalıbına boşaltılır ve kalıp buzdolabına kaldırılır Buzdolabında 4 saat tutulduktan sonra çıkarılır Bir tatlı tabağına başaşağı edilerek içindeki buraya aktarılır Yarım bardak krem şanti sıkma şırıngasına boşaltılır ve bununla pudingin üzerine süsler yapılır En üste de bir kestane oturtulduktan sonra tabak buzdolabına kaldırılıp servis zamanına kadar orada tutulur |
|