![]() |
Burgonya Usulü Elma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Burgonya Usulü Elmaelma tatlısı nasıl yapılır - fransız usulü elma tatlısıMalzemeler: 240 gr (1 su bardağı) şeker 2+1/2 su bardağı su 6 elma Tarifi: Büyük bir tencereye şekeri ve suyu koyup orta ateşte, şeker iyice eriyinceye kadar karıştırarak ısıtınız ![]() ![]() Elmaları soyup ortalarını çıkarınız ![]() ![]() ![]() Sık sık şurubu kaşıkla alıp üstlerinde gezdirerek, elmaları 10-15 dakika, biçimleri bozulmadan yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip elmaları şurup İçinde soğumaları için bir kenara bırakınız ![]() Elmalar soğuyunca delikli bir kepçeyle bir servis tabağına aktarınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indiriniz ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|