![]() |
Ballı Elma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Elmaelma tatlısı tarifi - fransız usulü elma tatlısı - ballı elma nasıl yapılırMalzemeler: 5 orta boy elma (soyulup ortaları çıkarılmış ve 4'er halkaya kesilmiş) Şurubu: 125 gr (2/3 su bardağı) toz şeker 4 çorba kaşığı süzme bal 200 gr (1 su bardağı) su 2 limonun suyu Kızartma hamuru: 125 gr (1 su bardağı) un kahve kaşığının ucuyla tuz 2 tatlı kaşığı şeker 3 yumurtanın sarısı 3/4 su bardağı su 3 yumurtanın akı (iyice çırpılmış) 2-3 su bardağı rafine yağ Üstünün süslemesi: 90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri 1 limon (dilimlenmiş) ![]() Tarifi: Şurubu yapmak için büyük bir tencereye, şeker, bal ve suyu koyup, orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() Elma halkalarını şuruba atıp, tahta kaşıkla karıştırarak elmaları 1 saat şurupta bırakınız ![]() Bu arada kızartma hamurunu yapmak için unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyip 2 tatlı kaşığı şekeri ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Bir delikli kepçeyle elma halkalarını şuruptan çıkarıp kızartma hamuruna iyice bulayınız ![]() Büyük bir tencereyi 1/3'ine kadar rafine yağla doldurup orta ateşte 1 dakika, içine atılan küçük bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız ![]() Elmaları, 2'şer-3'er tencereye atıp 2-3 dakika, elmalar gevrek ve pembe olana kadar kızartınız ![]() ![]() Geri kalan elmaları kızartırken, kızarmışları sıcak tutunuz ![]() Pudra şekerini derin bir tabağa koyunuz ![]() ![]() Limon dilimleriyle süsleyip hemen servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|