![]() |
Marshmallow Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marshmallow TarifiMarshmallow nasıl yapılır - ev yapımı marshmallow tarifi ![]() Malzemeler * 2 Yemek Kaşığı (21 gr ![]() * 1/2 Su Bardağı (125 ml ![]() * 2 Su Bardağı Tozşeker * 2/3 Su Bardağı Glikoz * 1/4 Su Bardağı Su * 1 Tutam Tuz * 1 Paket Vanilya Yapılışı * Toz jelatini soğuk suyun üzerine top top olmayacak şekilde serpin cam bir kasede mikser ile en az 7-8 dk ![]() ![]() ![]() * Toz şeker glikoz ve suyu bir tencerede 2-3 dk ![]() ![]() * Jelatinli karışıma ısıttığınız şekerli karışımı tuzu ve vanilyayı da ekleyip yine mikser ile 12 dk ![]() ![]() ![]() * Dikdörtgen bir kalıbı fırça ile incecik olacak şekilde sıvıyağ ile yağlayın üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri ve nişastayı serpin kalınlığı 15 cm ![]() ![]() * Karışım iyice soğuyuncaya kadar yerinden oynatmayın ve soğuyunca buzdolabına kaldırın ![]() * Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra istediğiniz şekillerde keserek ve süsleyerek servis yapın ![]() Marshmalow ile sunum önerileri * Karışımı yağlanmış tepsiye hindistan cevizi veya toz antep fıstığı serptikten sonra dökebilir ve soğuyunca minik minik karelere kesebilirsiniz ![]() ![]() * Eğer hindistan cevizli veya fındık fıstığa bulayarak lokum şeklinde ikram edecekseniz yapımı sırasında arzu ettiğiniz renklerde gıda boyası ekleyerek renkli lokumlar yapabilirsiniz ![]() ![]() * Pişerken şekli değişmeyen bir kurabiye ile (Hem lezzeti hem de şeklinin değişmemesi özelliği ile) yuvarlak bisküviler hazırlayıp arasına marshmalow koyup ister sade olarak ister erimiş çikolataya bulayıp soğutarak çocukların bayılacağı bir sunum yapabilirsiniz ![]() * Karışımı muffin kalıplarında dondurarak minik yuvarlaklar elde edip düz kısmının altına bir bisküvi yapıştırarak üzerini de hafifçe nemlendirip minik renkli şekerler serpebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|