Merengli Sütlaç |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Merengli SütlaçMalzemeler: 1 litre süt 100 gram pirinç 150 gram esmer şeker Mereng için: 2 yumurta akı 3 kahve fincanı esmer şeker 3 damla limon suyu Yarım tutam tuz Hazırlanışı: Pirinçleri 1 gün önceden ıslatın, yarısını az suda haşlayın Diğer yarısını blenderdan geçirin, sübye yapın veya hepsini birden haşlayıp yapabilirsiniz Sütü kaynatın, haşlanmış pirinci süte ilave edin Kaynamasından itibaren 15-20 dakika pişirin ve şekerini koyun Şeker eriyinceye kadar karıştırın Ardından limon suyu ve tuzu ekleyin Sütlacı uygun kaselere paylaştırın ve soğumasını bekleyin Esmer toz şekerle, yumurta aklarını mikserde çırpın Bu arada 200 dereceye ayarladığınız fırını önceden ısıtmaya başlayın Karışımı koyu krema kıvamına gelene kadar (yaklaşık 20 dakika) çırpın Karışımı sütlacın üzerine yayın Fırının derecesini 100'e düşürün, kapağı aralık kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika sütlaçları pişirin Servise sunmadan önce üzerini çilekle süsleyin alıntı |
|