![]() |
Muhallebili Revani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Revanişerbetli tatlı tarifleri - muhallebili tatlı tarifi - revani nasıl yapılır ![]() Muhallebili revani malzemeleri Revani için 3 yumurta 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı ayçiçeği yağı 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı irmik 1 su bardağı yoğurt Yarım çay kaşığı karbonat 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Limonata için 2 limonun suyu 3 yemek kaşığı toz şeker 1 ![]() Muhallebi için 5 su bardağı süt 5 yemek kaşığı pirinç unu 8 yemek kaşığı toz şeker Üzeri için Türk kahvesi Rendelenmiş çikolata Muhallebili revani hazırlanışı Yumurtalarla şekeri iyice çırpın ![]() Ayçiçeği yağı, yoğurt ve diğer malzemeleri ekleyerek hepsini çırpıp yağladığınız kare fırın tepsisine aktarın ![]() 175 derece fırında pişirin ![]() Soğuyunca enlemesine ikiye kesin ![]() Revaniyi ıslatmak için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın ![]() Her iki revaniyi de limonata ile ıslatın ![]() Muhallebi malzemelerini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın ![]() Yarısını ıslattığınız revanini üzerine döküp yayın ![]() Üzerine diğer revaniyi kapatın ![]() Kalan muhallebiyi üzerine yayıp bol Türk kahvesi serpiştirin ![]() Servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|