Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tatlısı, tokat, yufka

Yufka Tatlısı - Tokat

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufka Tatlısı - Tokat



Yufka Tatlısı - Tokat





Malzemeler:

2 kase un

Alabildiği kadar su

Tuz

1 kg ceviz


Şerbeti İçin:

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker


Yapılışı:

Soğuması için önce şerbet hazırlanır Orta ocak ateşte, orta boy çelik tencereye 2 kâse şeker ve 2 bardak su konularak karıştırılır Ortalama 10 dakika içerisinde şekerler suya karışıp, kaynayıp koyu bir renk halini alacaktır Rengi değiştiğinde ocağın altı kapatılarak şerbet soğumaya bırakılır

Plastik bir kaba 2 kâse un, 1 çay kaşığı tuz ve hamur kıvamını alabildiğince su eklenir Hamur meme kıvamını alıncaya kadar yoğrulur Yoğrulan hamur 10 dakika dinlendirildikten sonra dört eşit parçaya bölünür Her parça ayrı ayrı yufka kalınlığında açılır Önceden ısıtılan saca konularak 1-2 dakika pişirilir Böreklik yufkadan daha az pişirilmesi gerekmektedir Tatlı yapılacağı için herhangi bir acılık olmaması için kızarmaması gerekir Dilerseniz pişirme işleminizi en büyük teflon tavanızda da yapabilirsiniz Teflon tavada ya da sacda pişirseniz de her yufka piştikten sonra kuru bir bez ile üzerindeki kararmış un kalıntılarını temizlemeniz gerekmektedir Her pişen yufka tahta uzun kalın çubuk ile ya da el yardımı ile rulo şeklinde sarılır ve yufka sarıldıktan sonra soğumaya bırakılır Soğuması için beklenirken geniş bir tabağa 3 adet yumurta kırılarak çırpılır Herhangi bir kızartma tenceresine bol sıvı yağı (ayçiçeği ya da fındık yağı da olabilir) konularak yüksek ocak ateşte kızarması beklenir O sıra soğuyan yufkalar yassı, 1,5 santim genişliğinde parçalar halinde kesilir Her parça yumurtaya bulandırılıp kızmış olan yağda kızartılır Kızarma işlemi tamamlandıktan sonra tenceredeki soğumuş olan şerbetin içine atılır Tüm yufkalar için aynı işlem yapıldıktan sonra şerbet tenceresinden kızarmış yufkalar çıkarılarak servis tabağına konulur Üzerine 1 avuç ceviz rondodan geçirilerek serpilir (dilerseniz tane tane ya da toz haline de getirilebilir) Ortalama tatlının yapılış süreci 20 dakika olup, 4-6 kişilik servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.