Oktay Usta Kalbura Bastı Tarifi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta Kalbura Bastı Tarifikalbura bastı nasıl yapılır - kalbura bastı tatlısıMalzemeler: * 4 su b un * 200 gr tereyağı * Yarım çay b Zeytinyağı * 1 su b pudra şekeri * 2 çorba k yoğurt * 1 yumurta * 1 paket kabartma tozu * 1 kase ceviz Şerbeti için: * 4 su bsu * 1 kg toz şeker * 1 dilim limon Hazırlanışı: Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alınÜzerine tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri, yoğurt, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu ilave edip tüm malzemeyi karıştırıp yoğurunRendenin küçük tarafıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle açınHamurun içine ceviz koyup kapatın Bu şekilde hamurları fırın tepsisine alınÖncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirinŞerbeti için tencereye 4 su bardağı su ve 1 kgtoz şeker ilave edinÜzerine 1 dilim limon ilave edip Şerbeti kaynatınKalbura bastıyı fırından çıkarttıktan sonra üzerine Şerbeti dökünŞerbeti çektikten sonra servis edin alıntı |
|