Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, isparta, sarma

Güllaç Sarma - Isparta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaç Sarma - Isparta



Güllaç Sarma - Isparta





Malzemeler:

1 paket güllaç

Kesmik yapmak için;

2,5 kg taze süt

1,5 çorba kaşığı un

4 su bardağı yoğurt suyu

2 kase su

Şurubu için;

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Yapılışı:

Güllaç sarmanın kesmiğinin hazırlanması için 2,5 lt süt, büyük bir tencereye boşaltılarak orta ocak ateşte kaynamaya bırakılır Süt kaynar kaynamaz içine konulacak malzemelerin hazırlanması gerekmektedir Sütün üzeri kaymak tutup kabarması gerekmektir Bir kasede 1,5 kaşık un, 2 bardak yoğurt suyu içinde topak kalmayacak şekilde karıştırılır Süt kabarmaya başladığında kasedeki unlu yoğurt suyu tencerenin kenarlarından gezdirilerek, içerisine 2 bardak yoğurt suyu daha eklenir Sütün üzeri topaklanıp yeşil suyu üzerine çıktığında kesmik hazırlanmış olur Süt kesmiği bir gece önceden yapılırsa daha iyi olacaktır Kesmiğin dibe çökmesi için tencere orta ocak ateşten alınarak içerisine 2 kase soğuk su ilave edilir Kesmik soğuduktan sonra süzülür Tam suyunu süzebilmek için kesmiği buzdolabında bekletmek gerekir Kesmik soğuduktan sonra buzdolabından çıkartılarak üzerine tülbent serilen süzgeçte süzülür Tuzsuz lor ile kaymak karıştırılarak da bu tatlı yapılabilir Süzgeçte tülbent ile süzülen kesme bir tabağa alınır Yumuşak bir peynir kıvamında olması gerekmektedir Güllaçlar kesilerek 4 parçaya ayrılır Üçgen şeklinde kesilen güllaçların bir kase suya batırılarak fazla suyunun alınması için bezin üzerine serilip alınması gerekir Üçgen şeklindeki güllacın geniş kısmına bir parça kesmik yerleştirilir ve sigara böreği gibi sarılır Sarılan güllaçlar tepsiye yerleştirilir Güllacın şerbeti için orta ocak ateşe, orta boy tencereye 4 bardak şeker ile 4 bardak şeker konularak karıştırılır Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirilmesi gerekir Kaynayan şerbet hazırlanan güllaçların üzerine dökülür Kaynayan şerbet güllaçların üzerini geçecek şekilde kepçe ile üzerine dökülür Şerbetli güllaç tepsisi ocağa konularak 2-3 dakika pişirilip dinlendirilmeye bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.