![]() |
Üzüm Tatlısı - Sivas |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üzüm Tatlısı - SivasÜzüm Tatlısı - Sivas Malzemeler: 1 kg üzüm 4 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı tarçın Karabiber 150 gram ceviz Kaymak HAMURU İÇİN Un Kabartma tozu 1 adet yumurta 1 paket margarin 3 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvıyağı Yarım çay bardağı su Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 2 su bardağı sıcak su Yarım limon suyu 1 kaşık tereyağı Az tuz Yapılışı: 1 kg kuru üzüm, bir kaseye konularak üzerini 2 parmak kalınlığında geçecek kadar su ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|