Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabaklı, sütlaç

Balkabaklı Sütlaç

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Sütlaç



Malzemeler:


1 dilim balkabağı

1 çay bardağı pirinç

3 su bardağı pirinç

1 su bardağı şeker

1 su bardağı pirinç unu

1 paket vanilya


Tarifi:


Kabak soyulur, birkaç parçaya kesilir, üzerine şeker eklenir kapaklı olarak, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir Diğer yanda pirincin üzerine 2 su bardağı su konur, kısık ateşte şeklini kaybedene kadar pişirilir


Sonra kabak çatalla ezerek püre yapılır Üzerine pirinç, soğuk süt, pirinç unu eklenir İyice karıştırılır Orta ateşli ocağa yerleştirilir Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir Ateşten almadan hemen önce vanilya katılır Kaselere paylaştırılır





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.