Vişneli Yoğurtlu Tatlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Yoğurtlu Tatlı4 kişilik Gerekli malzeme: 4 su bardağı yoğurt 1 tutam safran 1 çay kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı bal 3 çorba kaşığı pudra şekeri 4 çorba kaşığı müsli 1 kase kiraz veya vişne 4 büyük acıbadem kurabiyesi Tarifi: Yoğurdu derin bir kaba alın Safran, tarçın, bal, pudra şekeri ve müsliyi ilave edip mikserle karıştırın Kirazları (veya vişneleri) yıkayıp çekirdeklerini çıkarın 15-20 tanesini süsleme için ayırıp kalanını dört kupa paylaştırın Acıbademleri ufalayıp 2-3 kaşık kadarını ayırın Kalanını kuplara paylaştırın Yoğurtlu karışımı üzerine ekleyip ayırdığınız vişne ve ufalanmış kurabiyeleri süsleyin Buzdolabında hafif katılaşıncaya kadar bekletip soğuk olarak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|