![]() |
Fındıklı Çıtır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındıklı ÇıtırMalzeme - Yarım paket Sana yağı - 1 su bardağı esmer şeker - Yarım su bardağı pudra şekeri - Yarım su bardağı hindistan cevizi - 3 buçuk su bardağı mısır gevreği - 1 adet yumurta - 1 su bardağı çekilmiş fındık - 1 paket vanilya Hazırlanışı Mısır gevreğini, küçük bir torbaya koyup, ufalayınız ![]() Fındıkları iri olarak çekiniz ![]() Yumurtayı bir kâseye kırıp, çatal yardımı ile çırpınız ![]() Küçük bir tencerede, Sana yağını, esmer şekeri, pudra şekerini eritip, iyice karıştırınız ![]() ![]() Ilınmış Sanalı-şekerli karışıma, ufalanmış mısır gevreklerini, çırpılmış yumurtayı, iri çekilmiş fındıkları, hindistan cevizini, vanilyayı, ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırınız ![]() Tepsiye yağlı kâğıt yayıp, üzerine bir kaşık yardımı ile harçtan istediğiniz büyüklükte dökün ![]() Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip, 5-10 dak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|