![]() |
BAĞDAT TATLISI |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BAĞDAT TATLISIBAĞDAT TATLISI Kullanılacak malzeme: 1 kilo kuru kayısı, 4 bardak toz şekeri, 3/4 bardak dövülmüş badem içi, 3/4 bardak antepfıstığı, 3 yumurtanın akı, 1 lüle kaymak, 1/2 limon suyu, 1 çimdik tuz ![]() Yapımı; Kuru kayısıların çekirdeklerini çıkardıktan sonra bunları bol suda yıkayıp tozlarını gidermeli Dövülmüş antepfıstığını, 3/4 bardak toz şekerini ve dövülmüş badem içini iyice karıştırmalı ![]() Beri yanda 3 1/4 bardak toz şekerini yarım limonun suyuyla birlikte ateşte kaynayan üç barc'ak suyun içine atmalı Şeker eriyinceye kadar şerbeti tahta bir kasıkla karıştırmalı ![]() ![]() ![]() Dövülmüş karışımdan serpereK bunların üstünü örttükten sonra bir sıra daha şerbetli kayısıdan döşemeli ![]() ![]() Böylece beş - altı sıra şerbetli kayısı ve dövülmüş karışımdan serpmeli ![]() ![]() 3 yumurtanın akını 1 çimdik tuzla çırparak kar köpüğü durumuna getirmeli Sonra bu kar köpüğünü kaymağın üstüne ve kayısı tatlısının yan taraflarına sıvarcasına yaymalı ![]() Pyrex kabı hemen orta ısılı fırına sokuo yumurta akları kızarıncaya kadar orada tutmalı ![]() Tatlının üstü nar gibi kızarınca pyrex kabı fırından çıkarmalı, bir kenarda soğutmalı ve soğuk olarak servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
|