![]() |
AYVA TATLISI |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AYVA TATLISI![]() Malzemeler: 6 adet ayva 4 su bardağı şeker Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası Bir çimdik tuz İç malzemesi: 1 adet ayva 1 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 çay bardağı ceviz 1 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tarçın Üzerine 12 tatlı kaşığı kaymak Yapılışı: Ayvaları yıka, ikiye böl, kabuklarını soy çekirdekli bölümünü oy ve kararmaması için limonlu su dolu kabın içine at ![]() ![]() Yayvan bir tencereyeayvaları diz ![]() Bir tutam ayva kabuğu ve çekirdeklerinden içine at ![]() 1 su bardağı soğuk suyun içinde gıda boyasını incelt ![]() Ayvaların üzerine tüm şekeri göbekleri öncelikli olmak üzere boşalt ![]() Gıda boyalı suyu tencereye boşalt ![]() ![]() Ocakta yavaş yavaş ayvalar yumuşayıncaya kadar pişir ![]() Bu arada iç malzemesini hazırlayalım: ayvayı rendeli ve diğer malzemeleride karıştır ![]() ![]() ![]() Ayvalar kıvamına geldikten sonra göbekleri yukarıya gelecek şekilde diz ![]() ![]() ![]() İç malzemeden ayvaların cukur yerlerine paylaştır ![]() Üzerlerine birer tatlı kaşığı kaymak koy ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|