![]() |
Antepfıstıklı Kadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antepfıstıklı Kadayıfkadayıf tarifleri - şerbetli tatlı tarifleri - antepfıstıklı kadayıf nasıl yapılır Antepfıstıklı kadayıf malzemeleri 500 gr tel kadayıfı 3 su bardağı iri çekilmiş antepfıstığı 250 gr tereyağı Şerbet için 4 su bardağı tozşeker 6 su bardağı su 2 çay kaşığı limon suyu Üzeri için 1 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı 200 gr kaymak Antepfıstıklı kadayıf hazırlanışı Su ve şekeri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin ![]() Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın ![]() Tereyağını eritin ![]() Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın ![]() Üzerine tereyağını gezdirerek dökün ![]() Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle iyice ovun ![]() Kadayıfı ikiye ayırın ![]() 35 santimlik alüminyum tepsiyi yağlayın ![]() Kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına elinizle bastırıp sıkıştırarak yayın ![]() Üzerine cevizi serpiştirin ![]() Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp elinizle iyice bastırarak yayın ![]() 180 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin ![]() Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün ![]() Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin ![]() Fıstık ve kaymakla süsleyip servis yapın ![]() Antepfıstıklı kadayıf artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|