Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, milföy

Milföy Baklava

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Baklava



milföy tatlısı - milföyden baklava yapımı - milföylü tatlıMALZEMELER;


5 tane milföy,

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,

1 tatlı kaşığı tarçın,


ŞERBETİ İÇİN;


1,5 su bardağı şeker,

2 su bardağı su,

bir kaç damla limon suyu


HAZIRLANIŞI:


Her zaman ki gibi önce şerbeti hazırlıyoruz ve ılımaya bırakıyoruzMilföyleri tezgaha serip üzerinden merdane ile bir-iki kez geçiyoruz(ki tatlımız ağır olmasın)Sonra dörde blüyoruzBir kasede karıştırdığımız ceviz ve tarçından bir tutam ekleyip köşelerinden bohça gibi birleştiriyoruzHepsini bu şekilde yapıp fırın tepsimize diziyoruzÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruzFırından çıkarıp ılık şerbeti üzerine gezdirerek döküp sönmüş fırında bir süre bekletiyoruz

Daha sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.