Kadayıf Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadayıf DolmasıKadayıf Dolması tarifi - Kadayıf Dolması yapılışı Malzemeler 500 gram tel kadayıf 200 gram ikiye bölünmüş ceviz içi 15 adet yumurta Yarım su bardağı süt Şerbeti için: 1 kg tozşeker 5 su bardağı su Yarım limonun suyu Süslemek için: 2 çorba kaşığı hindistancevizi 3-4 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz Kızartmak için: Sıvıyağ Yapılışı KADAYIFTAN yapmak istediğiniz dolmanın büyüklüğüne göre bir parça alıp ters bir T harfi şeklinde düz bir zemine yayın T harfinin kısa kısmına cevizleri koyup katlayın Kalan uzun tarafı da üzerine yuvarlayıp sarın ve dolma şekline getirin Çukur bir kaba yumurtaları kırıp üzerine yarım su bardağı süt ve limonu ekleyip karıştırın Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma atıp 1-2 dakika beklettikten sonra çıkartın Yağı kızdırın ve kadayıf dolmaları altın sarısı bir renk alana kadar kızartın Diğer taraftan 5 su bardağı su ve tozşekeri bir tencereye koyup ocağa oturtun Kaynayınca üzerine limonu ekleyin Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın Dolmalar sıcakken, sıcak şerbetin içine atın Hindistancevizi ve dövülmüş cevizle süsleyerek, arzunuza göre sıcak ya da soğuk servis yapın
|
|
|
|