![]() |
Osmanlı Lor Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Lor TatlısıLor Tatlısı - Lor Tatlısı Tarifi - Lor Tatlısı Yapılışı 250 gr ![]() 250 gr ![]() 125 gr, tereyağı 3 adet yumurta 200 gr ![]() 100 gr ![]() 2 kahve kaşığı dolusu karbonat Şurubu: 1 kg ![]() 1+1/2 kg ![]() 1 limonun suyu Şurup malzemesini hep beraber 2 kaynatın ![]() ![]() Lor peynirini bir elekten veya kalburdan geçiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaşığın birisi ile bir kaşık hamur alıp, diğer kaşıkla kaşığın içindeki hamuru sıyırarak alınız, hamur yumurta şeklinde olmalıdır ve tepsiye kenardan başlıyarak diziniz ![]() ![]() Gayet ağır ateşte gayet hafif kaynatarak bir iki defada alt üst ederek şurubun 3/4'ünü çektirip ateşten alınız ![]() ![]() Necip Usta |
![]() |
![]() |
|