![]() |
Kalburabastı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KalburabastıTatlılar - Şerbetli Tatlılar - Kalburbastı Tatlısı Malzemeler: 2 su bardağı un 1/3 (ucte bir) su bardağı maden suyu sodası 1 çay bardağı+1 yemek kaşığı mısırözü yağı 3-4 yemek kaşığı ince kıyılmış ceviziçi kalbur veya rende Şerbeti için: 1 su bardağı+2 yemek kaşığı tozşeker 1+1/3 su bardağı su 2 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: Şekeri ve suyu 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu sıkın ![]() Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın ![]() Unu bir kaba eleyin ![]() ![]() ![]() Biraz yoğurduktan sonra cevizden büyük parçalara ayırın ![]() Kevgir veya rendenin kalın yerinde, üzerinde bastırarak hamuru açın ve içine biraz ceviz içi koyun ![]() Tekrar rulo sararak kapatın ve kalbur izlerine zarar vermeden birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye alın ![]() Bütün hamurları bitirdikten sonra ısıtılmış 180C dereceli fırında kızarana kadar pişirin ![]() Soğuk şerbeti döküp tepsiyi başka bir tepsiyle kapatıp çektirdikten sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|